tirsdag 20. januar 2009

Spinatbrød

Nam! Mat er verdens herligste lidenskap! Det er til og med bedre enn strikking. :) Mannen og jeg leter stadig etter nye oppskrifter. Særlig synes jeg det er vanskelig å finne oppskrifter på sunn grovbakst som både er luftig og holder seg saftig. Det gjør spinatbrødet, som er en ny variat av Mat & Vins  flettekrans. 

Jeg bruker å skolde gryn, frø og grovmel i kokende vann for å gjøre baksten mindre "smulete". Om du ikke skolder trngs det 1,5dL mindre vann. 

Oppskrift:
ca 200g frossen spinat (tin og press ut overskuddsvæske)
50g gjær
6 1/2 dL vann
2ts salt
en god klunk med olivenolje
75g havregryn
50g sesamfrø
5dL grahamsmel eller annen grovmelstype
7 dL hvetemel
1/2 egg (den andre halvparten spares til pensling)

Heves en time, eltes og etterheves i to brødformer litt over en halv time. Pensle med egg og ha over solsikkefrø eller annet godt fra kjøkkenskuffen. Stekes på 200 grader C i 30min. 

Brødene bør fremdeles være litt lunkne når de legges i pose rett i fryseren: da smaker de helt ferskt når du skal ha dem  seinere. :)

Ingen kommentarer: